Τα συλλαλητήρια, οι μακεδονομάχοι, το ΕΑΜ και ο ΕΔΕΣ

 

“Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστειλε μια δήλωση σε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς, ξεκινώντας από ΚΚΕ και ΛΑΕ, με την οποία λέμε ότι όλοι μαζί πρέπει να κρατήσουμε μια ενιαία στάση απέναντι στα συλλαλητήρια και απέναντι σε αυτό που γίνεται με το Μακεδονικό και την ονοματολογία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 στις 26/1/2018 το μέλος της κεντρικής συντονιστικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα.

 Η κ. Κουτσούμπα, μιλώντας στην εκπομπή “Τα νέα του Κομισάριου” με τον Δημήτρη Μανιάτη, πρόσθεσε ότι “το ψήφισμα θα φέρνει σε πρώτη γραμμή την πάλη απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, θα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προφανώς γιατί υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, θα καταγγέλλει και το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και τους φασίστες και βέβαια θα καταλήγει ότι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων, είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και απέναντι στις αστικές τάξεις των δύο χωρών”.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Πλέυση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι δεν ανήκει στην αριστερά, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, και πως πρέπει να αποφασίσει πού ανήκει.

Σε ό,τι αφορά στον κόσμο που συμμετέχει στα συλλαλητήρια, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης και το επικείμενο της Αθήνας (4 Φεβρουαρίου), σημείωσε ότι “ο διάλογος της αριστεράς στη βάση του έχει ένα προβληματικό στοιχείο. Ότι όπου μαζεύεται πολύς κόσμος δεν σημαίνει ότι είναι και σε προοδευτική κατεύθυνση. Δεν γίνεται να κολακεύεται κανένας απ’ όπου βλέπει πολύ κόσμο και να πηγαίνει. Το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται να γίνει και στην Αθήνα είναι ακροδεξιό συλλαλητήριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος πήγε στο συλλαλητήριο είναι ακροδεξιός, σημαίνει, όμως, ότι όποιος πήγε εκεί ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς”. Επιπρόσθετα, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι είναι παραπλανημένος όποιος κατεβαίνει σε ένα συλλαλητήριο που γνωρίζει ότι θα είναι μαζί και το μπλοκ της Χρυσής Αυγής.

Εν κατακλείδι, το στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογράμμισε πως “αυτού του τύπου ο πατριωτισμός, τύπου Φράγκου Φραγκούλη, δεν είναι πατριωτισμός, αλλά φιλονατοϊσμός. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ήταν συγκέντρωση του ΕΔΕΣ, αν το πάμε με ιστορικές αναλογίες, δεν καταλαβαίνω ποιος άνθρωπος του ΕΑΜ θα έλεγε, “αφού στον ΕΔΕΣ είναι πατριώτες, άρα θα πάμε στη δική τους συγκέντρωση. Παρ’ ό,τι δεν συμφωνώ με αυτήν την κουβέντα και αυτές τις συζητήσεις γιατί δεν έχουμε Κατοχή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *